AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax bereikt akkoord over Mohammed Kudus-transfer’

Ajax en Brighton hebben een principeakkoord bereikt over de transfer van Mohammed Kudus. Volgens het medium ‘The Athletic’ betalen ze rond de veertig miljoen euro voor de sterspeler van de Amsterdammers.

Hij wordt daarmee de duurste aankoop ooit van Brighton. Het record is nu nog in handen van João Pedro, die deze zomer voor zo’n 34 miljoen euro overkwam van Watford. De 23-jarige aanvallende middenvelder nadert zelf ook al een persoonlijk akkoord met The Seagulls. Manager Roberto De Zerbi zou zich sterk maken voor zijn komst. De Italiaan heeft Kudus als ‘key target’ bestempeld.

Kudus ligt nog tot medio 2025 vast in de Johan Cruijff Arena, maar een aanbieding om zijn contract te verlengen sloeg hij af. Eerder informeerde ook Chelsea naar de Ghanese international. The Blues pakten echter niet door. Kudus was het afgelopen seizoen een lichtpuntje bij Ajax in een teleurstellend seizoen. Hij scoorde achttien keer en gaf zeven assists in 42 officiële duels. Hij begon het seizoen als spits, maar vond vooral als hangende rechtsbuiten zijn draai.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.