AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax ligt volledig op zijn reet, gaan niet hoger eindigen dan vierde’

Ajax zal komend seizoen niet hoger eindigen dan een vierde plaats op de ranglijst. Dit is de voorspelling van columnist en presentator Hugo Borst. In een gesprek met Voetbal International laat hij weinig heel van de gang van zaken bij de Amsterdammers.

“Ajax ligt volledig op zijn reet, in alle geledingen is er ongemak”, steekt Borst van wal. “De trainer (Maurice Steijn, red.) is nieuw en de technisch directeur (Sven Mislintat, red.) is min of meer een rookie, een buitenlander ook. Het gemopper hoor je van alle kanten komen, niet alleen van Sjaak Swart. Er is onrust – en het was al een politieke partij.”

Volgens de Spartaan is de selectie ‘ondermaats’. Met name achterin zijn er problemen. “Er spelen kinderen in het centrum”, doelt hij op Jorrel Hato (17) en Olivier Aertssen (18). “Natuurlijk zal er nog wat bijkomen, maar Ajax heeft zijn zaken heel slecht voor elkaar. Wat een potje hebben ze ervan gemaakt.”

Om die reden denkt Borst dat Ajax komend seizoen vierde wordt in de Eredivisie. “Dat is beschamend. Ik heb best vertrouwen in de trainer, maar ik denk niet dat hij de boel in zijn eentje kan rechttrekken. Met zo’n matige selectie komt het gewoon niet goed. Ik denk dat er heel veel gaat gebeuren en dat de club implodeert of explodeert, op alle fronten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.