AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Vijf Ajacieden moeten vrezen voor hun plek’

Sinds deze zomer is Maurice Steijn samen met Hedwiges Maduro en Said Bakkati aan de slag gegaan bij Ajax. En bij het Algemeen Dagblad zien ze direct verschillende veranderingen ten opzichte van afgelopen seizoenen.

“De mix van de moderne kijk en oefenstof van Maduro en de no-nonsense mentaliteit en het ‘trackrecord’ van Steijn om selecties topfit te maken, moeten Ajax weer aan de titel helpen”, begint Johan Inan. Toch lijkt het momenteel nog lang niet zo ver en lijken zowel PSV als Feyenoord nog een flinke voorsprong te hebben op de Amsterdammers.

Inan ziet ook duidelijke verschillen tussen Steijn en de vorige trainers. “Golden Erik ten Hag en Alfred Schreuder waren zelf tactisch sterk, terwijl Steijn veel meer de peoplemanager is die een hecht en fit geheel probeert te smeden”, weet Inan. “Waarin hij ook verschilt van voorgangers, is zijn openheid naar media. Waar Ten Hag uit de toon vallende spelers naar buiten toe vaak in bescherming nam, zegt Steijn veel meer waar het op staat.”

Voor vijf spelers ziet het momenteel dan ook niet goed uit. “Gorter? Kans op verhuur groot. Linksbacks Wijndal en Salah-Eddine? Nog niet goed genoeg. Davy Klaassen? Als hij niet gaat spelen, waar het op lijkt, wellicht transfer gunnen. Zo tekent de schifting zich af, waar ook de uit Kopenhagen teruggekeerde Mohamed Daramy voor moet vrezen”, aldus Inan, die zich baseert op de woorden van Steijn.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.