AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Steijn pakt uit: ‘Dan hebben we een kampioenswaardige ploeg’

Maurice Steijn staat nu enkele weken aan het roer bij Ajax en probeert hij de ploeg naar zijn hand te zetten. Hij heeft vertrouwen in het nieuwe seizoen. De Amsterdammers hebben wat goed te maken na de erbarmelijke vorige jaargang.

“Ik heb de groep uitgelegd: zo doen we het, dus ophouden met zaniken”, tekent het Algemeen Dagblad op uit zijn mond. “Blijf je dat doen, is de consequentie simpel: blaas ik af, ga ik op de bank zitten en gaan ze een uur rennen. Daar heb ik me kapot aan geërgerd. In de wedstrijd neemt de scheidsrechter ook weleens een verkeerd besluit. Dan moet je niet zeiken, maar doorgaan. Die mentale weerbaarheid wil ik toevoegen. Wees mannelijk. Als je dat combineert met kwaliteit, wordt het een heel goed recept.”

“Het Ajax-dna in het spel heb ik ook altijd voor gestaan. We willen hier op mooie, attractieve wijze voor de winst gaan. Daar hebben we in Maduro en Richard Witschge ook typische Ajacieden voor in de staf”, aldus Steijn, die snel hoopt op nieuwe spelers. “Als we de versterkingen halen waar we op hopen, hebben we een kampioenswaardige ploeg. Daar ben ik van overtuigd. Je kunt zo hard trainen en zo goed spelen als je wil, maar je ziet de kwetsbaarheid en die heeft met kwaliteit te maken. Ik zie ze liever vandaag dan morgen komen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.