AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax stevent af op een plaats in de middenmoot’

Johan Derksen vreest komend seizoen voor Ajax. Hij denkt dat het wanbeleid binnen de organisatie de club duur zal komen te staan. Hij verwacht zelfs dat de Amsterdammers afstevenen op een plek in de middenmoot van de competitie.

“Doorsnee club hè, FC Twente en AZ sla ik veel hoger aan dan Ajax”, zegt Derksen in gesprek met Noa Vahle bij een item van Vandaag Inside. “Dat mag natuurlijk niet. Je weet dat als een Nederlandse club goede spelers voortbrengt, dan komen de grote jongens met geld en dan zul je ieder jaar op moeten inspelen. Nu zit er een man (Sven Mislintat, red.) die een functie heeft die hij ergens anders nog nooit bekleed heeft. Dat is een doodgewone scout en die zit nu op een stoel die waarschijnlijk te hoog gegrepen is voor hem.”

Derksen is zeer kritisch op de Ajax-leiding. “Ajax wordt geleid door lichtgewichten, in de directie, in de raad van commissarissen. De jeugdafdeling wordt geleid door mensen waar ik nog nooit van gehoord heb, en Wim Jonk doet het bij Volendam en dat was de ultieme man om dat bij Ajax op te pikken. Ze begrijpen er helemaal niks van, de voorzitter van de RVC is een directeur van streekziekenhuizen, met alle respect die zal hij heel goed leiden. Maar hij heeft helemaal geen gevoel voor de toko die hij moet leiden”, doelt hij op Pier Eringa.

Derksen richt zich daarna tot Maurits Hendriks. “En dan hebben ze die hockeyer die alleen op macht uit is, want die is alleen maar uit op de directeursstoel. En die wordt ook niet geremd door enige kennis van voetbalzaken.” Hij vreest voor de nieuwe trainer Maurice Steijn. “Die arme trainer wordt dadelijk de dupe, want over een half jaar met kerst staan ze in de middenmoot. En dan is er niemand die zegt van ‘de technisch directeur deugt niet en die deugt niet, en die hockeyer heeft er geen verstand van’. Nee dan is de trainer de lul”, aldus Derksen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.