AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Maurice Steijn weg door wanbeleid Ajax’

De zaken bij Ajax lopen momenteel voo r geen meter en dat is ook analist Johan Derksen opgevallen. Hij vindt dat de Amsterdammers worden geleid door ‘lichtgewichten’ en vreest dat het trainer Maurice Steijn zal gaan opbreken.

“Ajax wordt geleid door lichtgewichten”, begint de voormalige hoofdredacteur van Voetbal International zijn verhaal. “In de directie, in de raad van commissarissen. Voetbalknowhow ontbreekt. De jeugdafdeling wordt geleid door mensen van wie ik nog nooit gehoord heb en Wim Jonk zit bij Volendam. Dat was de ultieme man om dat bij Ajax op te pakken. Ze begrijpen er helemaal niks van.”

Derksen vervolgt: “De voorzitter van de raad van commissarissen is een directeur van streekziekenhuizen. Met alle respect: die zal hij heel goed leiden, maar hij heeft helemaal geen gevoel voor de toko waar hij leiding aan moet geven. Het is echt bedroevend. Dan hebben ze die hockeyer die alleen maar op macht uit is. Want die is alleen maar uit op die directiestoel. Ook niet geremd door enige kennis van voetbalzaken, dus dat kunnen ze gewoon vergeten.”

De televisiepersoonlijkheid heeft te doen met Steijn: “Die arme trainer wordt dadelijk de dupe. Over een half jaar, met de kerst, staan ze in de middenmoot. En dan is er niemand die zegt: die technisch directeur deugt niet en die hockeyer deugt niet. Nee, dan is de trainer de lul.” Derksen is totaal niet onder de indruk van de selectie van Ajax: “Doorsnee club, hè? FC Twente en AZ, die sla ik veel hoger aan dan Ajax.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.