AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Van Ajax hoeven we dit seizoen niets te verwachten’

Journalist Valentijn Driessen heeft dit seizoen weinig verwachtingen van Ajax. Volgens hem wijst niets erop dat de Amsterdammers zich snel zullen gaan revancheren.

Clubwatcher Mike Verweij vindt op dit moment Branco van den Boomen één van de meest opvallende spelers bij ze. “Als je die jongen ziet voetballen, lijkt het alsof hij al jaren meevoetbalt bij Ajax. Hij is samen met Steven Bergwijn, die ook heel goed traint, de meest in het oog springende speler”, stelt de clubwatcher in de podcast Kick-Off.

Driessen is na zijn vakantie ouderwets cynisch: “Dat zegt natuurlijk alles. Op Ajax hoeven we niet te rekenen. Als een speler van Toulouse, de nummer dertien van de Ligue 1, je sleutelspeler wordt, dan ben je alleen maar verder bergafwaarts aan het gaan. Branco van den Boomen kan best goed voetballen, maar is geen Europese topspeler.”

Driessen vervolgt: “Anders had Olympique Marseille, Paris Saint-Germain of een andere grote Franse club hem wel opgehaald. Dat hij nu bij Ajax speelt, doet me vrezen met grote vreze.” Verweij noemt hem daarentegen ‘een uitstekende speler’. “Hier op de trainingen steekt hij er met kop en schouders bovenuit. Dat geldt ook voor Bergwijn, die vorig seizoen ook geweldig begon. Het lijkt erop dat hij heeft doorgetraind.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.