AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax verrast en zet deze tussenpaus neer

Edmond Claus is de komende periode aangesteld als hoofd jeugdopleiding bij Ajax. Hier maakt De Telegraaf melding van. De Amsterdammers geven zichzelf zo wat tijd om te zoeken naar de juiste persoon voor deze functie.

In het voorjaar gaf Saïd Ouaali plotseling aan dat hij op 1 juli als hoofd jeugdopleiding wilde vertrekken. Sindsdien had Ajax de tijd om een vervanger te vinden met de kwaliteiten die de club wenste. Nadat het doorkreeg dat het deze in een paar maanden niet vond, besloot het Claus naar voren te schuiven.

De voormalig keeper, die in de jaren ’90 achter Edwin van der Sar en Stanley Menzo zat, was bij Ajax al werkzaam als coördinator bovenbouw en is daarom geen onbekende op De Toekomst. Opvallend genoeg communiceerde de club niets naar buiten en zorgde een uitlekkend WhatsApp-bericht van hoofd ontwikkeling Casimir Westerveld alsnog voor de bekendmaking.

“Na een zorgvuldig proces hebben we een poosje geleden de knoop doorgehakt hoe wij komend seizoen de positie van HJO (hoofd jeugdopleiding, red.) willen invullen. Wij willen langer de tijd nemen om het proces voor deze positie optimaal te laten zijn. Zodoende kwamen we snel en logisch bij Edmond Claus terecht”, zo schreef hij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.