AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ik had Calvin Bassey nooit uit Amsterdam laten vertrekken’

Voormalig topvoetballer Willem van Hanegem vindt het niet een juiste beslissing van Ajax om Calvin Bassey weg te doen. De Amsterdammers laten hem voor 21 miljoen euro verkassen naar Fulham, terwijl de speler graag had willen blijven.

“Ik had hem niet weggedaan”, vertelt Van Hanegem in de Willem&Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. “Ik had gezegd: ‘Luister nou, jij gaat centraal spelen, dat is je tegenstander en draai hem zijn nek om. Dat is het enige wat je moet doen Dan ga je daarna langzaamaan werken aan de andere belangrijke dingen. Ik hoop dat hij het nu heel erg goed gaat doen bij Fulham.”

Bassey wilde zichzelf graag revancheren voor een matig eerste seizoen bij Ajax, dat hem voor 23 miljoen euro kocht van Rangers FC. Met de Schotse club bereikte Bassey de finale van de Europa League, maar in Amsterdam kwam hij niet uit de verf. Ajax is hard op weg om de verdediger met een klein verlies door te verkopen aan Fulham.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.