AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Voormalig topspeler neemt beslissing en wil terug naar Ajax’

Een opvallend bericht in de Engelse media vandaag. Donny van de Beek zou namelijk zijn zinnen hebben gezet op een terugkeer naar Ajax. Het Twitter-account Manchester United Forever komt met dit bericht naar buiten.

“Veel clubs hebben interesse in Donny maar de speler geeft de voorkeur aan een terugkeer naar Ajax”, zo valt te lezen. Van de Beek werd de afgelopen tijd met meerdere clubs in verband gebracht. Zo zou hij meerdere opties in Italië, waaronder Internazionale en AS Roma hebben en kwam 90min eerder deze maand zelfs met het gerucht dat Feyenoord ook aan zijn komst zou denken. “Manchester United staat open voor een transfer en geeft de voorkeur aan een permanent vertrek”, vervolgt de tweet. “Gesprekken blijven gaande, United verlangt 20 miljoen pond (ruim 23 miljoen euro, red.) voor hem”, weet men tot besluit te melden.

Hij maakte in de zomer van 2020 voor 39 miljoen euro de omgekeerde transfer van Ajax naar Manchester. Bij The Red Devils wist hij echter nooit een basisplaats te veroveren. Halverwege zijn tweede seizoen werd hij zelfs -zonder al teveel succes- verhuurd aan Everton. Ook de komst van trainer Erik ten Hag, met wie hij bij Ajax succesvol samenwerkte, zorgde afgelopen zomer niet voor een ommekeer. Van de Beek kwam maar mondjesmaat aan spelen toe tot een zware knieblessure in januari een streep door de rest van zijn seizoen zette.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.