AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Mislintat zo goed als geruisloos bezig met inkomende klappers’

Ajax is momenteel op trainingskamp in Duitsland. De Amsterdammers pakten eerder uit met de komst van Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic maar trainer Maurice Steijn wacht nog op meer.

“Na de warming-up wordt de groep in tweeën gesplitst en worden positiespelletjes afgewerkt”, analyseert Reon Boeringa van Voetbal International de training van Ajax in Duitsland. “Na een kwartiertje volgt een afwerkoefening. Het wordt allemaal nauwgezet gevolgd door Sven Mislintat. De directeur voetbalzaken is druk doende met het realiseren van een aantal inkomende transfers. Dat geschiedt opmerkelijk genoeg zo goed als geruisloos.”

“Hoewel hij momenteel op tal van borden tegelijk moet schaken gezien alle transferbehoeften van Ajax, zijn er bij de buitenwereld slechts een paar namen bekend”, vervolgt Boeringa. “Centrale verdediger Josip Sutalo (Dinamo Zagreb) is dé kandidaat voor de opvolging van Jurriën Timber, maar is duur en heeft veel te kiezen, getuige berichten uit buitenlandse media.”

Ook de andere opties zijn nog niet Amsterdam gearriveerd. “Spelmaker Eduard Spertsyan moet de nieuwe artiest van Ajax worden, maar een akkoord met Krasnodar is er nog niet. Rechtsback Anton Gaaei van Viborg IF kan een prioriteit worden, maar is dat nog niet zolang Jorge Sánchez nog onder contract staat.

“Dus zijn Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic nog altijd de enige nieuwelingen in de ploeg van Steijn, die afgelopen weekend na de 3-0 nederlaag tegen Brussel opbiechtte dat hij snel op versterkingen hoopt. Tijdens het afsluitende partijspel van de eerste maandagtraining valt andermaal te zien hoe dun de spoeling op sommige posities is”, besluit Boeringa.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.