AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Dan sponsort men bij Ajax indirect de oorlog’

Evgeniy Levchenko, die momenteel voorzitter is van de VVCS heeft weinig goede woorden over voor de interesse van Ajax in de Russische middenvelder Eduard Spertsyan. Hij vindt het namelijk niet kunnen dat er zaken worden gedaan met Russische voetbalclubs.

Meerdere clubs hebben sinds Rusland in februari 2022 een oorlog begon tegen buurland Oekraïne contact gezocht met Levchenko, zo legt hij uit. “Ik wil geen namen noemen, maar ik ben door veel clubs gebeld omdat ze ermee worstelen of ze zaken kunnen doen met Russische clubs.” De oud-speler van onder meer Vitesse en FC Groningen geeft steevast hetzelfde advies. “Tegen iedereen die het horen wil, zeg ik dat het een morele kwestie is. Ik vind dat Nederlandse clubs geen bloed aan hun handen moeten willen hebben. Iedereen die geld naar Rusland overmaakt, participeert indirect in de oorlog.”

Al ruim een maand geleden kwamen de eerste berichten over de interesse van Ajax in Spertsyan, speler van FK Krasnodar, naar buiten. “Nee, Ajax heeft niét gebeld”, zegt Levchenko desgevraagd. Hij had de Amsterdammers uiteraard hetzelfde advies gegeven als alle andere clubs die dat wel deden, helemaal aangezien de club in 2022 een benefietwedstrijd speelde tegen Shakhtar Donetsk om geld in te zamelen voor hulporganisaties. Levchenko: “Dat maakt de huidige handelswijze van Ajax voor mij onbegrijpelijk. Het is gek dat je achter Oekraïne zegt te staan en een jaar later indirect Rusland steunt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.