AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax pakt flink deel van Onana-transfersom mee’

Ajax deelt mee in de overgang van Andre Onana naar Manchester United. De Engelse grootmacht legt maar liefst 55 miljoen euro neer voor de speler die vorig seizoen transfervrij neerstreek bij Inter Milan.

Dat betekent dat Ajax 1,27 miljoen euro ontvangt door de transfer van Onana, als solidariteitsbijdrage. Dat heeft Transfermarkt berekend. Omdat de goalie in de jeugdopleiding van de Amsterdammers actief is geweest, ontvangt de club een deel van de transfersom.

Ajax kreeg in het verleden alleen voor De Ligt en Suárez een hogere solidariteitsbijdrage. Op die manier levert Onana Ajax toch nog wat geld op, nadat hij vorig jaar transfervrij naar Inter vertrok. Dat zorgde toen voor frustratie in Amsterdam, omdat de nummer drie van de Eredivisie Onana flink heeft geholpen met zijn dopingschorsing, waardoor onder meer de duur van de straf werd verlaagd. Bij Manchester United moet Onana de opvolger van David de Gea worden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.