AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

FC Utrecht slaat slag en neemt verdediger over van Ajax

FC Utrecht neemt Neal Viereck per direct over van Ajax. De verdediger tekent een contract tot medio 2025, en gaat de belofteploeg van ‘De Domstedelingen’ versterken.

“Neal is een rechtsbenige centrale verdediger die we al langer volgen”, reageert een verheugde technisch manager Tim Gilissen van FC Utrecht. “Met zijn lengte en voetballende vermogen van achteruit heeft hij interessante voorwaarden voor de rol van centrale verdediger. Wij geloven bovendien dat er nog rek zit in zijn mogelijkheden. Samen met Neal gaan we vanaf nu aan de slag om dat potentieel te realiseren. Daar kijken wij enorm naar uit.”

Over de speler schrijft de club verder nog: “Viereck begint bij GeuzenMiddenmeer met voetballen, om vervolgens via SV Diemen in 2012 de overstap te maken naar Ajax. Viereck doorloopt vanaf dat moment de volledige jeugdopleiding van de Amsterdammers. Op 11 december 2022, in een duel met Jong FC Utrecht, debuteert Viereck met Jong Ajax in het betaalde voetbal. De voorbije jaargang maakt de verdediger het gros van zijn speelminuten in de Onder 18-ploeg van de Noord-Hollanders en komt hij ook zes keer in actie in de UEFA Youth League.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.