AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Sneijder aan de slag in deze functie, kan de Ajax-spelers raken’

Onlangs kwam naar buiten dat Ajax en Wesley Sneijder met elkaar in gesprek zijn over een functie bij de club. In de ogen van clubwatcher Mike Verweij zou dit een goede zaak zijn. Terwijl ook hoofdtrainer Maurice Steijn zijn komst ziet zitten.

In de voetbalpodcast ‘Kick Off’ van De Telegraaf gaat hij hier verder op in. “Het ligt allemaal wat gevoelig en dat zie je ook aan de reacties. De boodschap dat oud-spelers meer bij de club moeten worden betrokken, wordt wel opgepakt.”

Verweij weet niet of Sneijder de tactische kwaliteiten in huis heeft om iets toe te voegen, maar stelt ook dat zijn status absoluut mee zal tellen. “Ik weet hoe Marcel Keizer trainer van Jong Ajax was met Heitinga als zijn assistent. Op een gegeven moment heb je alles wel een keer gezegd gedurende een seizoen. Dan moet je spelers als Sneijder hun verhalen laten vertellen over bijvoorbeeld de spanning voor een WK-finale, gewoon mooie anekdotes. Dat zijn wel dingen waarmee je spelers kunt raken.”

Op het tactische vlak zal er nog wel het een en ander moeten worden bijgeschaafd denkt Verweij. “Uitvoeren kon Sneijder als de beste, maar om het uit te leggen… Een goed paard is nog geen goede ruiter. Dat soort mensen moet je altijd bij je club moeten betrekken, in welke rol dan ook.” Volgens de Ajax-watcher ziet Steijn de komst van de recordinternational van Oranje wel zitten. “Als extra assistent zou hij kunnen worden toegevoegd, in de rol die Richard Witschge ook heeft. De gesprekken gaan na de begrafenis van zijn moeder verder (vorige week overleed de moeder van Sneijder, red.)”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.