AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax heeft hiermee een ongekende nederlaag geleden’

Dusan Tadic liet afgelopen vrijdag zijn contract ontbinden bij Ajax. Een paar dagen later werd hij al gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Fenerbahce. Ajax-watcher Mike Verweij vindt de gang van zaken op zijn minst ‘bijzonder’ te noemen.

In de voetbalpodcast ‘Kick Off’ van De Telegraaf noemt hij het een groot verlies voor de Amsterdammers. Hoewel hij niet zijn allerbeste seizoen kende, waren ook afgelopen seizoen de statistieken van de linkspoot niet slecht te noemen. Die kanttekening plaatst ook de Ajax-watcher. “Ze hebben in de persoon van Sven Mislintat een data-Duitser aangesteld en volgens mij heb je geen betere data gehad dan Tadic de afgelopen jaren”, stelt Verweij.

De voetbaljournalist spreekt over ‘krankzinnige statistieken’ en snapt niks van de beslissing van de clubleiding van Ajax. “En dan laat je zo’n speler gaan.” Volgens Verweij had het vertrek van Tadic voorkomen kunnen worden, maar de ambities van Ajax strookten niet met die van de Serviër. “Er is inzage gegeven in welke spelers ze wilden halen. Toen is Tadić tot de conclusie gekomen dat het weer een moeizaam jaar gaat worden. Hij vond het beter om te gaan vertrekken.”

Verweij verwijt Mislintat en Ajax een veel te afwachtende houding op de transfermarkt en stelt dat de Duitser contact had moeten houden met Tadic gedurende zijn vakantie. Als je dan twijfel voelt en je weet dat Noa Lang in de markt is én een terugkeer naar de Eredivisie niet uitsluit, dan moet je gewoon Noa Lang kopen. Hij speelt nu in Eindhoven. Als je had geweten dat Tadić weg zou gaan, dan had hij bij Ajax kunnen spelen. Het is allemaal wel leuk om te wachten tot er geld binnen is, maar soms moet je vooruit investeren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.