AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ik snap wel dat Dusan Tadic er zo in staat’

Journalist Sjoerd Mossou snapt de houding van Dusan Tadic wel bij Ajax. De Servier zet in op een vertrek bij de Amsterdammers , en de verwachting is dat het snel rond zal komen. De aanvoerder is het niet eens met het gevoerde beleid, en daar kan de journalist zich heel goed in vinden.

“Ajax is natuurlijk jarenlang de club geweest die de Champions League haalde en durfde te investeren. Dat is een keuze geweest”, aldus Mossou in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. “Ook hebben ze ervoor gekozen om hele hoge salarissen te betalen en te ageren door snel spelers vast te leggen en zich niet afhankelijk te laten maken. Nu zie je iets anders: ze moeten eerst verkopen. De huishouding is simpelweg te duur voor een seizoen waarin je geen Champions League speelt.”

Jurriën Timber, Edson Álvarez en Mohammed Kudus lijken deze zomer te gaan vertrekken bij Ajax. “Noodgedwongen verkopen ze Timber als eerste (aan Arsenal, red)”, zei Mossou. “Ze hadden natuurlijk liever Kudus of Álvarez verkocht als eerste en Timber behouden, maar de financiële situatie dwong ze om dit te doen. Het liefst verkopen ze er nog één en pas dan kan er worden ingericht. Ajax komt simpelweg miljoenen tekort en dat is ook het gevolg van het beleid van de afgelopen jaren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.