AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax heeft eerste miljoenenklapper binnen’

De kogel is door de kerk. Jurrien Timber zet zijn loopbaan voort bij de Engelse grootmacht Arsenal. Dit melden ‘The Gunners’ zelf via hun digitale huis. Hij tekent in Londen een contract tot medio 2028.

De Amsterdammers ontvangen een transfersom van veertig miljoen euro. Dat bedrag kan door – grotendeels realistische – bonussen nog met vijf miljoen oplopen. Timber genoot vorig jaar al belangstelling van Manchester United, maar toen bleef hij in Amsterdam. Nu vertrekt hij alsnog naar de top van de Premier League. In de Johan Cruijff Arena had hij nog een contract voor twee seizoenen.

Timber verruilde de jeugdopleiding van Feyenoord in 2014 voor die van Ajax. Hij debuteerde op 7 maart 2020 in het eerste elftal van de Amsterdammers in een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. In het daaropvolgende seizoen groeide de verdediger definitief uit tot basisspeler. Hij veroverde in 2021 en 2022 de landstitel met Ajax. Ook werd Timber een vaste waarde in de selectie van het Nederlands elftal, waarvoor hij inmiddels vijftien keer zijn opwachting maakte.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.