AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Geen klappers bij Ajax vanwege financiële situatie’

De reden dat het op transfergebied nog zo rustig is bij Ajax heeft te maken met de huidige financiële situatie. Omdat de Amsterdammers geen Champions League-voetbal spelen zal eerst dit gat gedicht moeten worden. Hier maakt Voetbal International melding van.

“Hoewel Ajax hunkert naar de ommekeer, naar frisheid en nieuw elan, kan de bezem nog niet door de selectie.” Met de komst van Van den Boomen en Tahirovic is het middenveld voorlopig wel op orde en ligt volgens het weekblad de prioriteit op het versterken van de voor- en achterhoede.

“Timber zal vervangen moeten worden, voorin is de komst van een concurrent voor Brian Brobbey noodzaak, na de aftocht van huurling Lorenzo Lucca. Het versterken van die posities staat al lang op de to do-list van Ajax, maar de ruimte om door te pakken moest eerst gecreëerd worden. Met de verkoop van Timber is een eerste stap gezet”, klinkt het. De Amsterdammers hebben daarnaast baat bij een verkoop van Mohammed Kudus en Edson Álvarez, die de nodige miljoenen kunnen opleveren om weer te kunnen spenderen. Ook Jorge Sánchez en Calvin Bassey kunnen mogelijk een transfer maken, waardoor Ajax ook op die posities zou kunnen doorschakelen.

Voetbal International trekt dan ook de conclusie dat er geen sprake is meer van een aanvallend transferbeleid in Amsterdam. “De club heeft de volledige regie niet langer in eigen hand. Het dramatische seizoen 2022/23 ebt sportief nog na in Amsterdam en zal dat voorlopig financieel ook nog wel even blijven doen. Hoezeer iedereen binnen en om Ajax dat anders zou willen zien, maar de realiteit is dat de renovatie van de selectie stapsgewijs in de komende maanden moet plaatsvinden. Heersen is reageren geworden in de hoofdstad.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.