AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Flinke stress voor Sven Mislintat en Maurice Steijn’

PSV pakte afgelopen week flink uit op de transfermarkt en ook Feyenoord laat van zich horen. Alleen blijven de klappers bij Ajax voorlopig nog achter. Nu dreigt er zelfs enige onrust te ontstaan bij de Amsterdammers.

Het Parool schrijf er het volgende over: “Ajax schreeuwt om vers bloed, om nieuw elan, om impulsen die ook de vastgeroeste spelers, of de spelers die nog moeten loskomen, een duw in de goede richting geeft.” Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic zijn weliswaar vastgelegd voor komend seizoen, maar verder heeft technisch directeur Sven Mislintat vooral overbodige spelers laten vertrekken.

Met Jurriën Timber lijkt de eerste grote naam ook op weg naar een vertrek uit Amsterdam. “En ook met een uitgaande transfer van Edson Álvarez, Mohammed Kudus en wellicht Calvin Bassey wordt rekening gehouden”, zo vervolgt het medium. “Voor de overige aanvullingen is Mislintat grotendeels afhankelijk van de verkopen. Timber brengt 45 miljoen op, maar ook Álvarez (30 miljoen plus) en Kudus (20 miljoen plus) moeten fors bijdragen aan het budget waarmee de Duitse directeur de markt op kan.”

Mislintat heeft zijn lijstje ongetwijfeld op tafel liggen, maar stelt Het Parool: “Die markt is nog tot eind augustus open en de clubs staan niet bepaald met tassen vol bankbiljetten in de rij voor de Ajacieden. De supporters, maar ook zeker trainer Maurice Steijn, zullen geduld moeten betrachten. Dat is lastig, want voor je het weet ontstaat het idee dat Ajax in het nieuwe seizoen slechts meer van hetzelfde zal brengen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.