AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Khvicha Kvaratskhelia wilde dolgraag overstappen naar Ajax’

Ajax heeft een absolute buitenkans laten lopen door Khvicha Kvaratskhelia niet naar Amsterdam te halen. De Georgier is momenteel één van de uitblinkers bij het ontketende Napoli. Danny Blind tipte de Amsterdammers over hem en ook John van Loen bevestigt nu ook dat ze meerdere malen de kans hebben gehad om hem op te pikken.

Net als Blind heeft ook Van Loen de naam van Kvaratskhelia geopperd bij toenmalig technisch directeur Marc Overmars. En zij waren zeker niet de enige. Ook voetbalmakelaar Edwin Presser, de Georgische oud-Eredivisionisten Shota Arveladse en Giorgi Gakhokidze, en Ajax-icoon Sjaak Swart zagen hem graag naar Ajax verkassen. Al helemaal omdat Kvaratskhelia op dat moment zelf ongelukkig was bij Rubin Kazan.

“Hij wilde dolgraag naar Amsterdam”, wist Van Loen te vertellen aan het Algemeen Dagblad. “Hij wilde weg uit Rusland en zag Ajax als de beste leerschool. Overmars zag het niet zitten. Een reden heeft hij nooit gegeven.” Een mogelijke reden is de vraagprijs van zo’n vijftien miljoen euro die Rubin Kazan destijds hanteerde. Een flink prijskaartje, al vertegenwoordigt Kvaratskhelia volgens FootballTransfers inmiddels een marktwaarde van wel vijftig miljoen euro.

Na het uitbreken van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zocht Kvaratskhelia tijdelijk zijn heil bij het Georgische Dinamo Batumi, voor hij in de zomer voor 11,5 miljoen euro zijn overstap naar Napoli maakte. Bij de koploper van de Serie A staat hij inmiddels op twaalf goals en vijftien assists na 25 wedstrijden. “Kvaratskhelia is echt een speler van topniveau”, ziet ook Van Loen. “Hij was echt een enorme sensatie geweest in de Eredivisie. Enorm zonde.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.