AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Michael van Praag haalt uit naar Feyenoord

Michael van Praag vindt het schandalig hoe Jorien van den Herik wordt behandeld door Feyenoord. In 2006 vertrok de voorzitter bij de Rotterdammers en sindsdien is de relatie afstandelijk te noemen.

“Ik vind het schandalig hoe Jorien wordt behandeld door Feyenoord”, zegt Van Praag tegen ESPN. “Jorien wordt voor niks meer uitgenodigd. Hij moet zelf maar zien of hij een kaartje kan regelen voor een wedstrijd. Door sommige mensen wordt hij nog altijd met de nek aangekeken. Dat verdient hij niet en dat hoort niet. Die man heeft heel erg veel voor Feyenoord gedaan.”

Van Praag noemt Van den Herik zijn ‘allerbeste collega’ in de tijd dat hij voorzitter van Ajax was. “Jorien was een hele vooruitstrevende voorzitter. Dat wilde wij ook wel zijn, maar hij had net wat meer kracht om plannen daadwerkelijk door te drukken. Zo was hij onder meer de eerste voorzitter die een vrouwelijke directeur voorstelde.”

Van Praag was tussen 1989 en 2003 de voorzitter van Ajax en waard daarna onder meer voorzitter van de KNVB. Van den Herik zwaaide tussen 1992 en 2006 de scepter bij Feyenoord. Tegenwoordig verschijnt Van den Herik zelden in de media, maar zondagochtend is hij te gast bij Goedemorgen Eredivisie.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.