AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Alfred Schreuder moet het deze maand laten zien’

De maand januari wordt cruciaal voor Ajax-trainer Alfred Schreuder. Deze mening is clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International toegedaan.

In het ESPN-programma Voetbalpraat vraagt Kenneth Perez zich af of Ajax definitief voor Schreuder heeft gekozen nu Daley Blind is vertrokken. “Nee, want definitief is echt heel dun”, reageert de VI-journalist. “Als de maand januari weer teleurstelling op teleurstelling op teleurstelling gaat worden, dan is dat definitieve met de potlood weer uitgegumd.”

Het Blind-besluit is wel een duidelijk signaal vanuit Ajax. Jansen: “Het was ook niet alleen Schreuder. Andere mensen binnen Ajax hadden wel zoiets van: voordat de boel bij elkaar gaat komen, moet er wel duidelijk zijn wat er met Daley Blind gaat gebeuren. Daar is dit uitgekomen. Beide kanten hebben hun eigen waarheid, maar Blind is te hongerig om genoegen te nemen met een rol van twaalfde man. Dat wilde hij niet.”

“Aan de andere kant heeft Schreuder hem de eerste maanden laten spelen en op een gegeven moment heeft hij voor een ander gekozen (Owen Wijndal, red.)”, zo vervolgt Jansen, die niet de indruk heeft dat de Ajax-selectie zich nu tegen de oefenmeester keert vanwege het afscheid van de Oranje-international.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.