AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Mislukking PSV levert Ajax een flinke zak centjes op

Doordat PSV zich gisteren niet wist te plaatsen voor de Champions League rinkelt de kassa bij concurrent Ajax. Volgens De Telegraaf kunnen de Amsterdammers door de uitschakeling een extraatje tegemoet zien van ongeveer een miljoen euro.

Nu PSV niet de Champions League maar de Europa League ingaat, gaan vrijwel alle inkomsten uit de zogeheten market pool naar Ajax. Nederland mag dit seizoen zo’n beetje drie miljoen euro verdelen onder de clubs die meedoen aan het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Ajax was al zeker van 55 procent van die inkomsten. PSV zou bij deelname aan de Champions League de resterende 45 procent krijgen. Nu de Eindhovenaren er niet in zijn geslaagd zich te plaatsen voor de groepsfase, ontvangen zij slechts 10 procent. Dat betekent dat Ajax ongeveer 2,7 miljoen euro uit de market pool krijgt.

Deelname aan de Champions League levert Ajax veel geld op. Zonder ook maar één wedstrijd te hebben gespeeld, ontvangen de Amsterdammers een start- en coëfficiëntenpremie van bijna 40 miljoen euro. Daar komt straks nog zo’n zes miljoen euro aan recettes bij. Op het veld kan Ajax bovendien nog meer geld verdienen. Een punt in de Champions League levert 930.000 euro op, wat neerkomt op bijna 2,8 miljoen euro voor een zege.

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.