AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax ziet miljoenenflop na vier jaar eindelijk vertrekken

Hassané Bande vertrek na vier jaar bij Ajax. De aanvaller verkast naar het Franse Amiens dat uitkomt op het tweede Franse niveau. Hij maakte in 2018 de overstap van KV Mechelen naar Ajax voor omstreeks acht miljoen euro.

Hij kwam met hoge verwachtingen binnen, maar in Amsterdam stapelde zich teleurstelling na teleurstelling op. Bandé raakte tijdens een voorbereidingswedstrijd tegen Anderlecht zwaar geblesseerd: hij brak zijn linkerkuitbeen en de binnenband van zijn enkel scheurde af. Aan het einde van zijn revalidatie, ongeveer een jaar later, kreeg hij een terugval. Bandé kwam bij Ajax nooit echt in beeld voor een plek in de basiself.

Ajax verhuurde Bandé aan het Zwitserse FC Thun en later aan NK Istra 1961 uit Kroatië. Dat hij bij Ajax geen toekomst meer had was al langer duidelijk, evenals zijn wens om naar Frankrijk te gaan. Het contract van Bandé bij Ajax liep nog één seizoen door. Hij maakt permanent de overstap naar Amiens, maar onduidelijk is of er ook een transfersom mee gemoeid is.

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.