AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Chelsea wil megaprijs voor Ziyech, overname lijkt een utopie’

De transfer van Hakim Ziyech naar Ajax is uiterst onzeker geworden. Zijn club Chelsea vraagt namelijk de hoofdprijs voor haar reservespeler en het is niet waarschijnlijk dat Ajax zulke bedragen zal gaan neertellen voor de tovenaar.

Gesprekken met Ziyech verliepen soepel, maar Chelsea wil niet meewerken aan een verhuur: zij eisen een permanente deal, alvorens meegewerkt gaat worden. “Ajax wil de Marokkaanse international, die een hoofdrol vervulde in Ajax’ Europese droomreis van 2019, één seizoen huren en is – door de helft van zijn huidige salaris van 10 miljoen euro én een huursom te betalen – bereid ver te gaan. Maar Chelsea en Ziyech zelf zien een huurdeal niet zitten”, schrijft De Telegraaf nu.

Chelsea eist ruim veertig miljoen euro (het bedrag dat twee jaar terug ook aan Ajax is betaald voor hem). En: “Ziyech vreest na één seizoen Ajax weer te moeten terugkeren naar Chelsea, waar hij een contract heeft tot de zomer van 2025. Dat ziet hij volgens bronnen binnen de Amsterdamse club niet zitten. Ajax wil alleen huren, omdat een transfersom rond de 40 miljoen euro de clubleiding veel te gortig is. Bovendien is het gezien het huidige salaris van Ziyech vrijwel onmogelijk een persoonlijk akkoord met hem te bereiken.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.