AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax heeft de juiste keuze gemaakt

Ahmetcan Kaplan werd deze week gepresenteerd bij Ajax als de opvolger van Perr Schuurs. En volgens voormalig jeugdfspeler van de Amsterdammers Murat Yildirim hebben ze de juiste beslissing gemaakt door hem te halen.

“Hij is 1,89 meter lang en echt een jonge tijger”, zegt Yildirim tegen Ajax Showtime over de Turkse verdediger. “Hij trok vorig seizoen de aandacht met zijn superioriteit in de confrontaties tegen Galatasaray, waarin hij duels uitvocht met Ryan Babel. Hij heeft een zeer hoog slagingspercentage in één-op-één-duels. Hij kan ook zowel linker- als rechter centrale verdediger spelen.”

Yildirim denkt dat Kaplan ook tot zijn recht komt aan de bal. “Hij oogt comfortabel in de opbouw. Hij speelt met veel zelfvertrouwen en dat is terug te zien in zijn passing. Verder is hij fysiek sterk en ook sterk in de lucht. Op die manier was hij één van de belangrijkste spelers van Trabzonspor bij zowel verdedigende als aanvallende spelhervattingen.”

Al met al is Yildirim enthousiast over de Turkse jeugdinternational, voor wie Ajax zo’n tien miljoen euro betaalt. “Ajax heeft door hem vast te leggen een zeer juiste investering voor de toekomst gedaan.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.