AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Laf wegkijkgedrag Van der Sar is Ajax-onwaardig’

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over de werkwijze van Edwin van der Sar omtrend de affaire met Marc Overmars. Het valt Driessen al langer op dat Van der Sar wegloopt voor zijn verantwoordelijkheden.

‘Dat Van der Sar zich in zijn positie bijna structureel schuilhoudt in allerlei onverkwikkelijke zaken bij Ajax, betekent dat hij de verantwoordelijkheid van zijn functie niet onderkent. Waar Van der Sar als boegbeeld van Ajax in het oog van de storm moet plaatsnemen, laat hij veelal anderen de kastanjes uit het vuur halen.’

‘Het structurele verstoppertje spelen van de algemeen directeur is Ajax-onwaardig’, vervolgt Driessen in zijn column bij De Telegraaf, waarin hij onder meer terugblikt op de zaak rond Quincy Promes, het negeren van de coronaregels tijdens het trainingskamp in Portugal en het massaal vieren van het behalen van de landstitel. ‘Los van zijn inhoudelijke reactie begreep John de Mol dat in de toestand bij The Voice beter dan de directie en rvc van Ajax doen. Die beseffen nog steeds niet dat de grootste voetbalclub van Nederland min of meer publiek bezit is’, vindt Driessen.

‘Een nieuw evaluatiemoment voor de spiegel en één met de rvc is hard nodig na alle incidenten. Van der Sars positie blijft alleen houdbaar als hij openlijk het boetekleed aantrekt, beterschap toont en zich op de voorgrond manifesteert na z’n laffe wegduikgedrag.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.