AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Matthijs de Ligt wilde naar Barcelona, maar werd door Pique gecorrigeerd’

In 2019 verruilde Matthijs de Ligt Ajax voor een Italiaans avontuur bij Juventus. Maar aanvankelijk had de mandekker hele andere plannen. Hij had zijn zinnen namelijk gezet op een transfer naar FC Barcelona. Maar het was Gerard Pique die hem op andere gedachte bracht.

De Ligt liep op vakantie de ervaren Catalaan tegen het lijf. Ze spraken over een eventuele overgang van de voormalig Ajacied naar Barcelona, waarop Piqué reageerde dat hij beter niet kon komen, meldt SPORT. De verdediger van Barcelona maakte De Ligt duidelijk dat hij en Clément Lenglet de centrale verdedigers waren onder Ernesto Valverde bij de Spaanse grootmacht en dat de Nederlander daarom nooit in aanmerking zou komen voor een basisplaats.

SPORT meldt dat De Ligt de argumentatie van Piqué serieus nam en mede daardoor naar Juventus is vertrokken. De Spanjaard zou tot op de dag van vandaag dit gerucht hebben ontkent, al doen De Ligt en diens zaakwaarnemer Mino Raiola dat niet.

De Oranje-international ligt nog tot medio 2024 vast in Turijn. Tot dusver won hij drie prijzen met Juventus: één landstitel, eenmaal de Italiaanse beker en een keer de Italiaanse Super Cup.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.