AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax ziet goalgetter vertrekken naar Manchester City’

De Argentijnse doelpuntenmaker Julian Alvarez lijkt hard op weg te zijn naar Manchester City. Veel clubs zijn in hem geinteresseerd maar de Engelse topclub lijkt aan het langste eind te trekken. Hij kost de club zestien miljoen euro dat door bonussen nog verder kan oplopen. Dat melden diverse Argentijnse media en transferexpert Fabrizio Romano.

De aanvaller is als een komeet gekomen bij River Plate, waar hij vorig jaar doorbrak en meteen zijn naam vestigde op de scoutingslijstjes van alle grote clubs. De spits werd topscorer van de competitie met achttien doelpunten en acht assists. Daarmee had hij een enorm aandeel in de landstitel die de ploeg won.

Real Madrid, Manchester United, Juventus, Valencia, Real Sociedad, Aston Villa en Ajax werden ook genoemd als mogelijke bestemming voor het toptalent. Nicolas Tagliafico liet eerder in gesprek met TyC Sports weten dat hij Marc Overmars had getipt. “Ik denk dat Juli een intelligente jongen is, die snel dingen kan oppikken. Als hij hier zou komen, zou hij vanaf het eerste seizoen schitteren. Hij heeft een enorme drang om beter te worden en is daarmee een voorbeeld voor andere jonge spelers.”

De keuze is dus gevallen op Manchester City. De koploper van Engeland heeft daarmee de gewenste spits binnen die afgelopen zomer niet gehaald kon werden. Destijds wilde trainer Pep Guardiola graag een nieuwe spits door het transfervrije vertrek van Sergio Agüero. De topclub klopte toen bij Tottenham Hotspur aan voor Harry Kane, maar tot een deal kwam het niet.

One thought on “‘Ajax ziet goalgetter vertrekken naar Manchester City’

  1. Hans- van der Velde says:

    Je kan niet alles hebben, willen wel, maar dan zie je dat snel handelen met een goed voorstel komen ook voor de toekomst cruciaal is. Ik ga er van uit dat er bij Ajax eerst gebabbeld moet worden vóór er gehandeld kan worden en tegen die tijd komen de wolven uit het bos. Maar er lopen genoeg pareltjes ….

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.