AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Steven Bergwijn pakt bij Tottenham zes miljoen euro netto’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

De kans dat Steven Bergwijn deze winter naar Ajax komt lijkt met de dag kleiner te worden. De transfersom die Tottenham Hotspur voor hem willen hebben in combinatie met het salaris lijkt te extreem te gaan worden voor de Amsterdammers.

Dat laat Verweij weten in de Voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf. “Bergwijn verdient naar verluidt zes miljoen netto bij Spurs. Hij zal beseffen dat hij dat bij Ajax nooit kan verdienen. Maar bij de transfersom – die echt wel richting 22, 23 miljoen zou moeten lopen, misschien wel 25 – is dat kapitale salaris van Bergwijn een enorm probleem”, aldus de Ajax-watcher.

Na zijn heldenrol tegen Leicester City lijkt de kans kleiner dat Tottenham de oud-PSV’er nog laat gaan. “Ik denk dat Ajax echt nog wel de hoop had dat die prijs nog wel zou zakken, naarmate de transferdeadline dichterbij zou komen. En dat er met dat salaris van Bergwijn ook nog wel wat te regelen viel”, vertelt Verweij, die benadrukt dat Ajax nog niet met Bergwijn zelf heeft gesproken. “Het management van Bergwijn heeft gezegd: kom er eerst maar uit met Spurs en dan gaan wij wel praten.”

Dat lijkt er deze maand dus ook niet meer van te komen. “Twee keer eerder (één keer in zijn PSV-tijd en één keer na zijn transfer naar Noord-Londen, red.) is Bergwijn ook gek gemaakt door Ajax en heeft hij ook aangegeven dat hij daarvoor openstond en ging het niet door. Nu werd er gezegd: voor de derde keer warmlopen voor Ajax en dan wéér horen dat het niet doorgaat. Dat is achteraf een slimme keuze geweest, want het lijkt weer niet door te gaan.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.