AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Roger Schmidt ziet Ajax als voorbeeld voor PSV: ‘Dat is een voordeel’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Aanstaande zondag staat de topper tussen PSV en Ajax op de kalender. En PSV-trainer Roger Schmidt is lovend over het gevoerde beleid van de Amsterdammers. Ze zijn volgens de trainer het perfecte voorbeeld voor PSV, al staan de Eindhoven er momenteel beter voor op de ranglijst. Zijn ploeg staat eerste als de spelers zondagmiddag het veld betreden.

“We weten dat we zondag spelen tegen een zeer goed team. Ze hebben zich de laatste jaren goed ontwikkeld. Ze zijn een goed voorbeeld van hoe je als club je kan verbeteren, hoe je je budget goed kan gebruiken. Ajax is een goed voorbeeld in Europa voor de ontwikkeling als club. We weten dus dat het een lastige wedstrijd gaat worden”, vertelt de Duitse oefenmeester lovend in gesprek met Voetbal International.

Schmidt weet dat de Amsterdammers qua financiën een groot gat hebben geslagen met alle andere ploegen in de Eredivisie. Dat is ook op het veld te zien, stelt de trainer. “Ze hebben ervaren leiders, jonge buitenlanders en spelers uit de eigen opleiding. En ze spelen al een paar jaar samen. Dat is een voordeel. Maar je hebt altijd een kans, alles is mogelijk. Je moet er vanaf het eerste tot het laatste fluitsignaal staan, veel lopen, veel strijden, lijden. Dan hebben we een kans te winnen.”

Schmidt ziet dat de Eindhovenaren zich ook ontwikkelen sinds hij bij de club werkzaam is. “Als ik de huidige situatie vergelijk met die van anderhalf jaar geleden, dan is er veel gebeurd. Er zijn veel nieuwe spelers en veel spelers hebben een andere rol”, aldus de keuzeheer, die zijn werkgever ook een duidelijk advies meegeeft als afsluiter. De club moet niet blind achter de Amsterdammers aanlopen. “In het algemeen moet PSV zijn eigen weg volgen, net als het in het verleden heeft gedaan.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.