AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax toont interesse in Pools toptalent’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Ajax heeft een Pools toptalent in het vizier. Het gaat om de 15-jarige middenvelder Jan Faberski. Dat meldt Tomasz Wlodarczyk, een Poolse voetbaljournalist, dinsdagmiddag op Twitter. Faberski speelt sinds afgelopen zomer voor Jagiellonia Bialystok. Het toptalent loopt voor op zijn leeftijdsgenoten en speelt inmiddels al voor Onder 19-ploeg.

In de Poolse Central Youth League heeft hij inmiddels zes duels meegedaan, waarvan drie als basisspeler. Hij heeft nog geen goals of assists op zijn naam. Jagiellonia verwacht veel van Faberski en de hoofdmacht nam de jongeling al mee op trainingskamp.

Via de scouting is Faberski ook op de radar van Ajax gekomen. De clubleiding is er veel aangelegen de Pool naar Nederland te halen. Volgens de berichtgeving zou dat komende zomer moeten gebeuren. Dan is Faberski zestien jaar en kan hij mogelijk instromen in de jeugdopleiding.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.