AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

PSV zonder twee sterkhouders tegen Ajax

Zondag staat de kraker tussen PSV en Ajax op de kalender. Trainer Roger Schmidt zal voor die wedstrijd wel enkele knopen moeten doorhakken wat betreft de opstelling.

Al staat inmiddels al wel vast dat Ritsu Doan weer op rechtsbuiten gaat starten, aangezien Noni Madueke ook tegen Ajax nog niet inzetbaar zal zijn. En verder: “Eran Zahavi zal zeker niet in de basis kunnen starten, omdat hij al enkele maanden afwezig is.”

Ook Carlos Vinícius lijkt niet op tijd hersteld voor de clash met de Amsterdammers, en dus blijft Maximiliano Romero vrijwel zeker de aanvalsleider. Dat was-ie ook al in Groningen zondag (0-1 zege). Het ED sluit niet uit dat Joey Veerman zijn basisdebuut gaat maken nu Ibrahim Sangaré nog ontbreekt (Afrika Cup). Dat zou dan ten koste gaan van Marco van Ginkel. “Ajax is een ploeg die doorgaans wel ruimtes laat en Veerman moet in staat zijn om die door zijn medespelers soms te laten benutten”, denkt clubwatcher Rik Elfrink.

Achterin heeft Armando Obispo zichzelf een goede dienst bewezen met zijn eerste optreden als vervanger van de uitgeschakelde André Ramalho. Hij zal dan ook ‘gewoon’ blijven staan, vermoedt Elfrink. “Een betaalbare optie vinden die beter is dan Armando Obispo en Jordan Teze zal nog niet meevallen.” Tot slot voorspelt het ED dat Mauro Junior en Jordan Teze de backs blijven; geen Philipp Max en Phillipp Mwene, dus.

Mogelijke opstelling PSV: Drommel; Teze, Boscagli, Obispo, Mauro; Veerman, Gutiérrez, Götze; Gakpo, Romero, Doan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.