‘Ajax informeert bij FC Barcelona naar Rique Puig’

Ajax wil proberen om Rique Puig dit seizoen te huren van FC Barcelona. Hier maakt het medium Diario Sport melding van. De Catalanen stonden niet onwelwillend tegenover een vertrek op huurbasis, maar lieten de keuze aan Puig.

De kleine spelmaker wil voor zijn kans blijven gaan in Camp Nou. Aanbiedingen van Ajax, Granada en Celta de Vigo waren daarom niet aan hem besteed. Daarnaast was er interesse uit de Premier League en Bundesliga, weet Diario Sport.

Puig geldt al lange tijd als één van de grootste talenten van Barça, maar zijn echte doorbraak bleef tot dusver uit. Het afgelopen seizoen zag hij onder meer Pedri passeren in de pikorde. Spaanse media schreven bovendien over een moeizame relatie met Ronald Koeman, maar dat werd door de Nederlandse trainer ontkend.

Puig kwam vorig seizoen tot veertien optredens in de Primera División, waarvan twee als basisspeler. Hij ligt nog tot medio 2023 vast.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.