AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Matthijs de Ligt legt verschil tussen Ajax en Juventus uit’

Afgelopen zomer maakte Matthijs de Ligt voor 85 miljoen euro de overstap van Ajax naar Juventus. De verwachtingen waren hoog en de mandekker had het moeilijk in zijn eerste maanden.

In gesprek met De Telegraaf reageert hij: “In het begin ging het moeizaam, maar dat was me bij Ajax en Oranje ook overkomen. Dus twijfelde ik niet of het goed zou komen. Dat mijn zelfvertrouwen aangetast raakte, was echter wel duidelijk.”

Vervolgens legt De Ligt het verschil tussen Ajax en Juventus uit: “Bij Ajax hadden we een geweldig systeem, dat verdedigen makkelijk maakte. Bij Juventus kwam ik meer in één-tegen-één-situaties en ik kan wel zeggen dat ik beter ben geworden in het pure verdedigen. Daarnaast heb ik meer ervaring en ben ik sneller geworden.”

De Oranje-international greep de coronabreak aan om aan zichzelf te schaven: “Die stelde me in staat om fysiek en mentaal wat uit te rusten. Door daarna dicht bij mezelf te blijven en de dingen te doen waar ik goed in was, heb ik uiteindelijk de critici de mond gesnoerd. Dat geeft wel extra voldoening, ja.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.