Johan Cruijff ArenA in de financiele problemen door coronavirus

De Johan Cruijff ArenA kampt vanwege de coronacris met financiele problemen. Dit weet de Telegraaf te melden.Het stadion heeft bij ABN Amro aangeklopt, maar de bank stelt als eis dat Ajax een lopend krediet dat het heeft verandert in een achtergestelde lening.

Vorig jaar werd door Ajax een lening verstrekt van zo’n 10 miljoen euro voor de verbouwing van het stadion. “Ajax wil zijn handtekening niet onder deze voorwaarde zetten”, aldus algemeen directeur Henk Markerink van de Johan Cruijff ArenA. “En daarom gaat de aanvraag bij de bank niet door. We gaan weer in gesprek, met de bank, met Ajax, de gemeente Amsterdam. Er zijn nog meer wegen die naar Rome leiden.”

Een woordvoerder van de club geeft in een reactie aan dat Ajax mee wil denken aan een andere manier om het gat in de begroting van het stadion te dichten. “We zijn aandeelhouder én partner. Maar de club is ook geraakt door de coronacrisis”, zegt de woordvoerder daarover. “Van spelers, directie, sponsoren en supporters zijn offers gevraagd. We hebben bijgedragen aan een noodfonds voor de Eredivisie. Dan kun je niet zomaar afzien van een lening aan de ArenA.”

De Johan Cruijff ArenA kijkt tegen een tekort aan van 2,5 miljoen euro als komend seizoen geen of slechts een handjevol fans aanwezig mogen zijn bij de wedstrijden. Indien de coronaproblemen langer aanhouden zou het tekort de komende jaren op kunnen lopen naar 6 miljoen euro. “Hopelijk ziet de wereld er volgend jaar iets gunstiger uit. Maar we houden ernstig rekening met dit worst case scenario”, zo geeft Markerink aan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.