Vleugelflitser Antony: “Ajax is een club die me betovert”

De Braziliaanse vleugelflitser Antony komt binnenkort de gelederen versterken van Ajax. De aanvaller van Sao Paulo staat te trappelen om te gaan beginnen bij de Amsterdammers. Dit zegt hij in een interview met de Telegraaf.

“Ik ben vol verwachting, want de stap naar Ajax zal een grote verandering in mijn leven en mijn carrière teweegbrengen. Maar ik ben daarop voorbereid. Ajax is een club die me betovert. Het project om vaste aansluiting bij de Europese top te krijgen, spreekt me aan. Net als de elegante speelstijl”, stelt Antony.

Vervolgens beschrijft de jonge Braziliaan zijn eigen voetbalstijl. “Ik ben een snelle, vaardige speler, die graag aan de zijkanten speelt, maar heel doelgericht is. Ik probeer aanvallend mijn waarde te hebben door doelpunten te maken of door teamgenoten in de positie te brengen om te scoren. Ik kan ook op het middenveld spelen, daar passes geven en kansen creëren.”

De afgelopen periode sprak Antony al meermaals met landgenoot David Neres. “David is al een vriend sinds onze tijd bij São Paulo, waar we allebei de basis voor onze carrière hebben gelegd. Ik denk dat hij me kan helpen om mijn weg te vinden, omdat hij ook als jonkie in het vreemde Nederland kwam en zich snel heeft aangepast. Het voelt fijn om me aan iemand te spiegelen, die hetzelfde heeft meegemaakt én prijzen heeft gewonnen.”

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer