‘Frenkie de Jong fitste speler uit Barcelona-selectie’

Uit medische tests is gebleken dat Frenkie de Jong op het moment één van de fitste spelers is uit de selectie van FC Barcelona. Twee weken geleden hervatte de selectie de trainingen.

Hoewel alle spelers thuis een programma afwerkten, was hun conditie sterk afgenomen als gevolg van de Spaanse maatregelen tegen de coronapandemie. De Jong bleef fit in Amsterdam, waar mensen wél buiten mochten komen, en dat heeft volgens AS zijn vruchten afgeworpen.

De Jong is op dit moment de fitste speler van de ploeg, klinkt het. Hij legde tijdens de individuele trainingen het hoogste aantal kilometers af. Ploeggenoot Nélson Semedo, die op weg zou zijn naar Juventus, trok de meeste sprintjes.

Over het algemeen is de medische staf van Barcelona tevreden over de fysieke staat van de spelersgroep. Behoudens Samuel Umtiti raakte niemand geblesseerd. Aan de vooravond van de ‘derde fase’ (groepstrainingen met maximaal tien personen) zitten de spelers gemiddeld op vijftig procent van hun maximale wedstrijdconditie.

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer