Van der Sar over Van Gaal: ‘Dat is natuurlijk niet het geval’

Louis van Gaal uitte onlangs flinke kritiek op Ajax dat pleitte om te competitie vanwege het coronavirus niet meer te hervatten. Edwin van der Sar de algemeen directeur van de Amsterdammers reageert hier nu op.

Van Gaal vertelde in een interview: “Clubs die deze crisis misbruiken voor eigen gewin en het dan brengen als statement voor de volksgezondheid; ik ben een jongen die daar niet tegen kan.” Het was overduidelijk dat de oud-bondscoach van het Nederlands elftal het gemunt had op Ajax.

Van der Sar reageert in De Telegraaf: “Dat is natuurlijk niet zo. Als we stoppen, dan worden wij met onze dure huishouding zelfs het hardst geraakt. Harder dan dat we door kunnen gaan. Iedereen gaat er ook maar vanuit dat de kampioen van Nederland zich rechtstreeks kwalificeert voor de Champions League en al 40 miljoen euro rijker is. De kans bestaat dat de kampioen van Nederland dus gewoon een voorronde moet spelen.”

Daar voegt de voormalige doelverdediger aan toe: “We hebben al met de KNVB over een soort van noodfonds gesproken. En natuurlijk kan Ajax daar meer instoppen dan andere clubs.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.