AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax zwaar gedupeerd in de Champions League’

Er zijn cruciale fouten gemaakt in de Champions League-wedstrijd tussen Chelsea en Ajax. Het duel eindigde in 4-4 maar een cruciale beslissing had nooit genomen mogen worden. Ajax kreeg in één moment twee rode kaarten én een penalty tegen, bij een 1-4 voorsprong.

Van der Sar nam de weken na de wedstrijd contact op met de UEFA. “Wij vroegen onder meer om de audiofragmenten tussen de VAR en de arbitrage op het veld én om de uitleg van de beslissingen. Zij verwezen in hun antwoord onder meer naar artikel 9 van de reglementen. Daarin staat dat scheidsrechterlijke beslissingen nadien niet meer door UEFA-instanties worden herzien. Maar dat vroegen we niet.”

“Het is goed dat ze met elkaar praktijkzaken bespreken en beoordelen. Onze spelers en trainers doen dat ook met gespeelde Ajax-wedstrijden. Aan de andere kant is het pijnlijk voor ons als daar wordt bevestigd wat wij meteen al vermoedden, namelijk dat er cruciale fouten zijn gemaakt”, aldus Van der Sar.

Het gelijkspel in Londen had voor Ajax grote consequenties, aangezien de Amsterdammers uiteindelijk een punt tekort kwamen om te overwinteren in het Miljardenbal. Ajax speelt eind deze maand tegen Getafe in de Europa League en wordt gezien als een van de grote kanshebbers om de prijs in ontvangst te nemen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.