AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Frenkie de Jong krijgt rode kaart, Barca verspeeld voorsprong in de slotfase’

FC Barcelona is gisteren niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen Espanyol. Zij staan onderaan in La Liga. Frenkie de Jong kreeg in deze pot voor het eerst in zijn carriere een rode kaart voogeschoteld.

De ploeg van oefenmeester Ernesto Valverde kwam alwéér wat inspiratieloos voor de dag. Het was dus niet eens een enorme verrassing dat Espanyol na iets meer dan twintig minuten spelen op voorsprong kwam: David López was het eindstation van een vrije trap. De Jong zag er niet al te best uit bij deze goal, want hij liet de doelpuntenmaker ontsnappen…

Barcelona rechtte de rug en koos de aanval, wat kansen opleverde voor Lionel Messi en Luis Suárez, die de bal op de paal punterde. Vlak voor rust kwam Antoine Griezmann in kansrijke positie, maar hij nam de verkeerde beslissing door Messi in stelling proberen te brengen, de Argentijn werd omringd door tig verdedigers.

Ivan Rakitic bleef na de pauze in de kleedkamer achter en Arturo Vidal stond voor hem op het veld. Barça ging beter voetballen en dat betaalde zich uit: het was Suárez die de 1-1 binnentikte uit een voorzet van Jordi Alba. Vervolgens was het uitgerekend Vidal die de 1-2 maakte: naar verluidt is de Chileen bezig met een transfer naar Internazionale, maar op zaterdag was hij van levensbelang voor zijn werkgever. Een kwartier voor tijd moest De Jong inrukken met de eerste rode kaart van zijn carrière, hij kreeg twee keer geel. Daarna ging het mis voor de grootmacht: Wu Lei maakte de 2-2.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.