‘Myorn Boadu heeft helemaal geen trek in een transfer naar Amsterdam’

Myron Boadu wordt al een tijdje gelinkt aan Ajax. Maar hoe denkt de speler zelf eigenlijk over een transfer? het is helemaal niet uitgesloten dat hij niet wil naar Ajax.

De Amsterdammers bezorgden Boadu namelijk de teleurstelling van zijn leven. In gesprek met Voetbal International onthulde hij een tijdje geleden: “Op mijn elfde ben ik op stage geweest bij Ajax. Daar vonden ze me niet goed genoeg. Ik heb drie keer meegetraind en een oefenwedstrijd gespeeld. Daarin scoorde ik één keer, voor mijn gevoel was het goed gegaan. Ik was ervan overtuigd dat ze me eruit zouden pikken. Totdat ik op gesprek moest komen en hoorde dat ik terug kon naar Buitenveldert. Dat kwam hard aan. Thuis barstte ik in tranen uit. Mijn ouders zeiden dat alles goed zou komen en dat gebeurde: twee weken later meldde AZ zich. In de jaren erna was ik tijdens jeugdwedstrijden met AZ tegen Ajax extra gemotiveerd. Dan wilde ik ze in Amsterdam laten zien wat ze waren misgelopen. Het bleef steken.”

Een paar jaar later stond de huidige nummer één van de Eredivisie alwéér op de stoep voor Boadu, evenals PSV en Arsenal… De spits pakte zelfs het vliegtuig naar Engeland: “Voor mijn trip naar Londen heb ik gebeld met Donyell Malen, hij was heel positief over Arsenal. En toen ik daar was, raakte ik echt onder de indruk. Als ik ter plekke had moeten beslissen, had ik het waarschijnlijk gedaan. Maar ik vind dat je dat soort keuzes niet te snel moet maken. Na terugkeer in Nederland heb ik er een nachtje over geslapen. De volgende dag wist ik het: Ik wil bij AZ blijven. Datzelfde gevoel had ik na mijn gesprek met PSV. Sommige talenten hadden misschien een andere keus gemaakt. Maar voor mij was het simpel: voor de stap naar het buitenland vond ik het te vroeg en AZ had een beter verhaal dan Ajax en PSV.”

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer