Wisselende geluiden over het spel van Frenkie de Jong

Barcelona won gisteren de topper tegen Atletico Madrid met 0-1. Aan het eind van de wedstrijd was het Lionel Messi die de enige goal maakte. Er zijn vandaag de nodige wisselende geluiden te horen over het spel van Frenkie de Jong.

De middenvelder begon aan de linkerkant, met Arthur aan de rechterkant en Ivan Rakitic als controleur. Dat pakte niet best uit en op een gegeven moment wisselden de Nederlander en de Braziliaan van positie, waarna het beter ging lopen. In de tweede helft bracht oefenmeester Ernesto Valverde Arturo Vidal, waardoor De Jong weer naar links verhuisde.

Ondanks die tombola zien de Spaanse media de toekomst van de international van het Nederlands elftal bij Barça zonnig in. AS schrijft bijvoorbeeld: “Met Ter Stegen en Messi, ziet het leven er roze uit.” Daarna richt het dagblad zijn vizier op De Jong: “De Nederlander is een zekerheidje op het middenveld. Zijn capaciteit om het speelveld te monopoliseren en zowel defensief als offensief een bijdrage te leveren, is ongekend. Hij heeft zo ontzettend veel talent dat je je afvraagt waar zijn grenzen liggen. Hij is de beste aankoop van Barcelona van het decennium en we zitten nog niet eens op een derde van het seizoen.”

 

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer