Willem van Hanegem: ‘Ziyech kan absoluut met de top mee’

De twijfel die er bij sommige is dat Hakim Ziyech niet of wel met de top van Europa zou meekunnen is er niet bij Willem van Hanegem. Hij is overtuigt van de kwaliteiten van de Ajacied.

In het Algemeen Dagblad schrijft hij: “Als iemand in Nederland een paar weken goed speelt, kan zo’n speler volgens de deskundigen meteen naar Manchester United of Atlético Madrid. Memphis Depay speelde een paar goede interlands en we koppelden hem aan Bayern München of Barcelona. Donny van de Beek heeft een mooi seizoen achter de rug, Real Madrid had interesse en iedereen vond dat de normaalste zaak van de wereld. Begrijp me niet verkeerd: ik vond Depay in Oranje ook een paar keer aardig spelen en Van de Beek is een prima speler. Maar ik zie in Europa nog wel een paar Memphissen en Van de Beeks rondlopen. Van Ziyech zie ik er bijna maar één.”

De Kromme vervolgt zijn verhaal: “Deze jongen hoort straks aan het einde van het kalenderjaar tot de beste spelers van 2019 in Europa. Stel dat Oranje ook hem nog had. Dat gediscussieer in die praatprogramma’s over Ziyech wel of niet naar een topclub, begint me meer en meer tegen te staan. Deze speler kan in de absolute top mee, geen twijfel mogelijk. En het gezeur dat er vervolgens een heel elftal in zijn dienst moet spelen: kijk de wedstrijd tegen FC Twente nog even terug en zie wie daar in de slotfase eerst aan de rechterkant achterin een bal veroverde en in de blessuretijd aan de linkerkant hetzelfde deed.”

 

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer