AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Topclubs moeten nu het dubbele betalen voor Hakim Ziyech’

Afgelopen zomer was Hakim Ziyech bij Ajax voor slechts 30 miljoen euro op te halen. Toch durfden verschillende de grootmachten de stap niet aan. Nu enkele maanden later zullen ze grote spijt hebben.

De spelmaker ondertekende namelijk een nieuw contract in de Johan Cruijff ArenA en directeur voetbalzaken Marc Overmars sloopte de bovengenoemde clausule uit de verbintenis. En dat betekent gelijk dat Ziyech vele malen duurder is geworden: volgens de Engelse media (zoals bijvoorbeeld de krant The Express) willen de Amsterdammers nu een bedrag tussen de 50 en 60 miljoen euro zien voor hun sterspeler.

De spelmaker is dus dubbel zo duur geworden en het bovengenoemde medium snapt er niets van dat Manchester United geen poging gewaagd heeft voor Ziyech in de zomer. “Sinds het vertrek van David Beckham naar Real Madrid missen de Red Devils een speler als Ziyech. Het lijkt er niet op dat Ole Gunnar Solskjaer veel gaat doen in de winterstop, maar naar verluidt is United wel in de markt voor een speler die aan de rechterkant van het middenveld kan spelen. Hadden ze Ziyech niet kunnen scouten?”

Overigens zou Real Madrid nu interesse hebben in een samenwerking met de Ajacied, en De Koninklijke kan hem natuurlijk wel betalen. Eerder werd de ploeg van coach Zinédine Zidane vooral in verband gebracht met een andere prominente speler van Ajax: Donny van de Beek.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.