AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax krijgt nieuws van UEFA over dwalingen Chelsea-Ajax

Afgelopen dinsdag speelde Ajax in de Champions League met 4-4 gelijk tegen Chelsea. Een ongekende wedstrijd die voor zeer veel ophef zorgde. Zo kregen Joel Veltman en Daley Blind een rode kaart in dezelfde actie. Daarnaast werd er ook nog een strafschop gegeven.

Na het laatste fluitsignaal waren oefenmeester Erik ten Hag en aanvoerder Dusan Tadic woedend. De Amsterdammers kunnen echter niet in beroep gaan bij de Europese voetbalbond (UEFA)… Het Algemeen Dagblad meldt: “Ajax kan niet in beroep gaan tegen de rode kaarten van Joël Veltman en Daley Blind. Beslissingen genomen door de scheidsrechter op het veld zijn definitief en zullen niet heroverwogen worden door de disciplinaire instanties, zegt het reglement van de UEFA.”

Sjoerd Mossou schrijft over het doldwaze moment: “Twee keer rood binnen één actie: bestaat dat? Kan dat wel? Een legertje van scheidsrechters en oud-scheidsrechters moet er de volgende ochtend aan te pas komen om alles nog eens rustig te analyseren, maar zelfs die geven ietwat tegenstrijdige verklaringen af. De één concludeert dat een direct doelpunt van Hudson-Odoi gunstiger was geweest voor Ajax, curieus genoeg. Want, aldus die theorie: de VAR had bij een rechtstreekse goal meer bevoegdheden gehad om de overtreding op Blind alsnog te bestraffen, dan nu bij een strafschop het geval was.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.