Frenkie de Jong: “Dan was ik natuurlijk niet naar Barcelona gegaan”

Afgelopen zomer verruilde Frenkie de Jong Ajax voor Barcelona. Er werd maar liefst 75 miljoen euro voor hem betaald en de middenvelder presteert uitstekend in het Camp Nou.

Dat komt echter niet als een verrassing voor hemzelf… In gesprek met de NOS zegt hij: “Als ik had verwacht dat ik het niveau niet aan zou kunnen, dan was ik natuurlijk niet naar Barcelona gegaan.” Tegen Sevilla (4-0) zorgde hij voor een van de hoogstandjes van de wedstrijd met een pirouette: “Ach, dat kwam zo in me op. Of uit zo’n actie mijn zelfvertrouwen blijkt? Volgens mij speel ik altijd met vertrouwen.”

Ook voor de camera van Veronica Inside vertelt hij dat het hem voor de wind gaat in CataloniĆ«: “Ik denk dat we steeds beter worden. Hopelijk komt er nog heel veel goeds aan. Ik denk dat we nog dominanter kunnen zijn. Vooral in de beginfase laten we nog heel veel liggen”, doelt hij op de openingsfase tegen de AndalusiĆ«rs. De Jong speelt natuurlijk samen met niemand minder dan Lionel Messi: “Natuurlijk geniet ik daarvan. Toen ik klein was keek ik al naar hem. Het is speciaal om met hem op het veld te staan. Soms doet hij dingen, dan is het ook in het veld genieten. Het is ook nog steeds leuk om met hem te trainen.”

 

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer