‘Ajax wacht nog altijd op bijna 50 miljoen euro van FC Barcelona’

Afgelopen zomer verruilde Frenkie de Jong Ajax voor FC Barcelona. Met de transfer was een bedrag gemoeid van maar liefst 75 miljoen euro exclusief de nodige bonussen. Volgens de Spaanse sportkrant AS wachten de Amsterdammers nog altijd op een groot gedeelte van deze transfersom.

Zoals bekend kwamen Ajax en de Catalanen een transfersom van 75 miljoen euro (exclusief bonussen) overeen voor Frenkie de Jong. Daarvan is een deel betaald, maar de Amsterdammers hebben nog altijd recht op 48,6 miljoen euro.

Dat heeft natuurlijk alles te maken met het betalen in termijnen, zoals gebruikelijk is in de voetballerij. In totaal bedraagt deze ‘schuldenlast’ van Barcelona maar liefst 260,7 miljoen euro. Zo wacht Liverpool nog op 94,6 miljoen euro voor Philippe Coutinho, die nota bene alweer is uitgeleend aan Bayern München.

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer