AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Spaanse kranten trekken bijzondere conclusie over Frenkie de Jong

FC Barcelona blameerde zich gisteren tegen Granada. De Catalanen verloren met 2-0. Alle spelers kregen een onvoldoende alleen Frenkie de Jong ontsprong de dans een beetje.

De krant Sport schrijft bijvoorbeeld dat de middenvelder een 7 verdient als rapportcijfer voor zijn spel in de eerste helft: “De Jong voegde intensiteit toe aan de wedstrijd en probeerde de kar te trekken vanuit het midden van het veld. Niemand heeft een reden om te twijfelen aan het spelinzicht van de speler.” Men noemt het optreden van de Oranje-international moedig: “Hij legde zijn hart en ziel in de wedstrijd. Hij verloor de bal zelden en was in de eerste helft een van de dragende spelers. Hij zakte niet door het ijs.”

Ook El Desmarque stelt dat De Jong een voortrekkersrol vervulde: “Hij nam initiatief op zich in het centrum van het veld en was in de eerste helft de enige speler die de bal vooruit durfde te spelen. Wel moet hij nog meer kalmte in zijn spel krijgen.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.